Vişne

Vişne ağaçı, gülgiller ailesinden bir bitkidir. Meyvesi ekşi veya mayhoş tadıyle mutfaklarımıza girer. Ekşi tadından dolayı, sofralık olarak fazlaca kullanılmaz. Sanayi de vişne meyvesi hammade olarak işlenir ve meyve suyu, reçeli, likörü, konservesi, şurubu ve dondurması yapılarak piyasaya sunulur.
Mutfaklarımızda ise, vişnenin şurubu, reçeli, marmelatı, kompostosu yapılır.  
Bunun yanı sıra vişne meyvesi, kimi tatlı, pasta ve keklerde katkı malzemesi olarak kullanılır. Vişne besin değeri olarak karbonhidrat, A, C, K vitaminleri ve A vitamininin öncül maddesi olan beta-karoten, potasyum, fosfor, magnezyum, kalsiyum gibi mineraller bulunur. Koyu renkli vişnelerin açık renklilerine göre, daha çok mineral içerdiği söylentisi yaygındır.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

yanık sütten ne yapılır

pilava ne kadar yağ konur