Şeftali ve Nektarin Arasındaki Fark


Şeftali ve Nektarin Arasındaki Fark Nedir? Şeftali ağaçı, gülgiller ailesinden bir bitkidir. Nektarin ise, şeftaliden elde edilmiş bir şeftali türüdür. Meyve kabuğunun tüylü olanına şeftali, meyve kabuğunun tüysüz olanına da nektarin adı verilmektedir. Üretimi sofralık ve konservelik olarak yapılmaktadır. Nektarin, halkımız tarafından fazlaca bilinmez. Yaygın olarak, pazarcı tezgahlarında şeftalinin yarma ve et şeftalisi diye tabir edilen, iki çeşitine rastlarız. Şeftali el ile bölünürken etli kısımlar çekirdekten kolayca ayrılıyorsa, buna yarma şeftali adı verilir.
Yarılmayanı ise, et şeftalisidir. Yarma şeftali sofralık olarak, et şeftalisi ise, konserve yapımında kullanılır. Şeftali ve nektarini daha çok taze meyve olarak tüketiriz. Mutfaklarımızda şeftaliden tatlı, reçel, marmelat, komposto ve börek ve pasta yapımında katkı malzeme olarak kullanırız. Şeftali daha çok piyasada, sanayi ham maddesi olarak kullanılmaktadır.

Şeftali besin değeri olarak protein, karbonhidrat, A, B, C vitaminleri, demir, potasyum, kalsiyum, fosfor, sodyum, magnezyum gibi mineralleri ve folik asiti içerir. Şeftali ve nektarin beslenmemiz için gerekli ve değerli bir besindir.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

pilava ne kadar yağ konur

yanık sütten ne yapılır