Havuç

Havuç, maydanozgiler ailesinden bir bitkidir. Mutfaklarımıza sebze olarak girer. Havuç'un tek başına yemeği ve tatlısı yapıldığı gibi, onlarca çeşit yemek tatlı ve pastaların yapımında, katkı malzeme olarak kullanılır.
Mutfak tezgahlarımızda havuç çorba, salata, kızartma, dolma, zeytinyağlı yemek, köfte, turşu, mücver, cacık, marmelat, reçel, helva, çeşitli tatlı, ekmek, kek ve garnitür olarak hazırlanır. Havuç katkılı çok sayıda yemek çeşiti vardır. Sağlıklı beslenmemiz bakımından havuç çok önemli bir gıdadır.
Bilim adamları havuçun insan vücudu üzerinde kan yapıcı bir etkisi olduğunu ve havuçta bulunan beta karoten maddesinin, gözleri görme zayıflığından koruduğunu söylüyorlar. Havuç tüketilirken, çiy ve kabuğu soyulmadan çok iyi şekilde yıkanarak tüketilmesi başka bir öneri. Havuçlar buzdolabında, naylon poşet içerisine konulmadan uzun süre dayanabilir.
Kendim, derin dondurucuda havuçları şu şekilde saklarım. İhtiyacım ölçüsündeki havuçları, uygun büyükükte doğrarım. Parçaları kaynar su içerisinde 2 dakika şok haşlarım ve soğuk sudan geçirdikten sonra, tek seferde kullanacağım ölçüde poşetler, derin dondurucuda saklarım. Besin değeri olarak, protein, karbonhidrat, A, B, C, E vitaminleri, magnezyum, sodyum, demir, potasyum, fosfor, kalsiyum mineralleri ve folik asit maddesi bulunur.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

pilava ne kadar yağ konur

yanık sütten ne yapılır