yumurta pişirme makinesi rahatlıktır


Yumurta pişirme makinesi rahatlıktır. Resimde görmüş olduğunuz yumurta haşlama makinesi, yumurtayı rafadan, kayısı ve katı olarak pişirir. Bu makine ikinci makinem olma özelliğine sahip. Çoğu zaman yumurta haşlama işimi, ilkel yöntemle yaparım. Yumurta tavası içerisine yeterli miktar su koyar, kaynatır ve yumurtaları içine bırakırım. Bu iş oldukça sabır gerektiren bir iş. Tava ocak üzerinde kaynarken, başucundan ayrılmamamız gerekiyor. Rafadan usülde haşlama yapacaksam, sayı saymamız, diğer usüller için saat tutmamız gerekiyor. 

Bu küçük mutfak aleti olan yumurta makinesi, oldukça ekonomik fiyatı ile mutfaklarımızda yumurta haşlama derdine son veriyor. Piyasada benzer makineler, çeşitli tipleriye bizler için kulanıma sunulmuş. Şekil ve renkleri ayrı olsada, sonuç olarak hepsi aynı işi başarıyle yerine getiriyor. Makine, yumurtayı buhar enerjisi ile haşlıyor.

Ölçü kabına, tercih edeceğiniz yumurta haşlama şekline ve yumurta sayısına göre, su koyuyorsunuz. 
Ölçekteki suyu da makinenin haznesine koyuyorsunuz. Çalıştırma düğmesine basıyor ve yumurtaların haşlanmasını bekliyorsunuz. Makine, yumurtayı haşladığını bildiren bir düdük sesi ile sizi uyarıyor. Makinenin kullanım kitapçığında gerekli bütün bilgiler mevcut. Bu küçük mutfak aleti, gerekli mi? gereksiz mi? tercih sizin.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

yanık sütten ne yapılır

pilava ne kadar yağ konur