Ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt olur mu? Evde yoğurt ekşi ise, yoğurt yapmak için (ekşi yoğurtla) süt nasıl mayalanır? Evde kendi yoğurdunu kendi yapan herkes bu sorunu yaşar. Çünkü, aynı yoğurt kullanılarak sonsuza kadar yoğurt yapılmaz. Mayanın tekrar tekrar kullanılması durumunda maya özelliğini kaybeder. Özelliğini kaybeden maya ile yapılan yoğurt ekşi olur. Ekşi yoğurtta kimsenin işine gelmez. Bu sorunun önüne geçmek için çok sık kullanılan yöntem, ekşi yoğurdun içine şeker ve tuz katarak sütü mayalamaktır. Bu yöntem de soruna çözüm olmaz.
Pilava ne kadar yağ konur? Bulgur pilavı olsun, pirinç pilavı olsun yağı kendine karar olmazsa, yapılan pilav damağı sevindirmez. Pilavın yağlı olması, yağsız olması yiyenler tarafından hemen hissedilir. Pilav kuru olmuş, pilav yağlı olmuş lafını duymak istemezseniz; pilav pişirirken yağını ölçerek koyun ve başınız ağrımasın. Ayrıca, yaptığınız pilavı sizde severek yiyin. Bilirsiniz; ölçülü yapılan her yemek, her defasında aynı tat ve lezzete sahip olur.Pilav yaparken bulgur, pirinç ölçüsünü kase veya su bardağı ile alırız. Kullandığımız kase ve su bardağı iki tiptir. Bir 200 ml. olanları vardır ve küçük boydur.
Yanık sütten ne yapılır veya yanık süt nasıl yapılır? Yanık sütten yanık kokulu yoğurt, yanık kokulu süzme yoğurt, yanık kokulu muhallebi, yanık kokulu sütlaç ve sütle yapılan her çeşit tatlı yapılır. Yoğurt ve sütlü tatlılara isli tadı verebilmek için, süt bilinçli olarak karamelize edilir. Değilse, tencerede sütü kaynatırken dibinin tutması ile bu işi karıştırmamak gerekir. Sütten yanık isli kokuyu çıkarmak, sütü tencere içinde kontrollü bir şekilde yakarak mümkündür. Süt tencerede karamel renginde (bej ve kahverengi arası renk tonları) yakılması gerekir. Süt yakıldığında rengi siyahlaşmaya başladıysa süt yanmıştır. Yani yanıp karbonlaşmıştır. Siyah süt yanığı hiçbir şekilde kullanılmaz, atılır.
Pirinçli ıspanak yemeği tarifi, nasıl yapılır? Etli ıspanak nasıl yapılır, tarifi. Tarifimiz ıspanağın dana etiyle pirinçsiz, bulgursuz tencerede nasıl pişirileceğini tarif eder. Bu tarifle ıspanağın etle pişirildiğinde nasıl bir lezzete sahip olduğunu tadacak ve yemeği sofranızdan eksik etmeyeceksiniz. Afiyet olsun pirinçli ıspanak malzemesi: 1 kg.ıspanak 1 kuru soğan 8 çorba kaşığı zeytinyağı 1 silme çorba kaşığı domates salçası 2 çorba kaşığı pirinç 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı sıcak su yemeğin yapılması: ıspanağı temizleyin, yıkayın, süzün ve doğrayın soğanı yemeklik doğrayın tencereye zeytinyağını koyun orta ateşte ısıtın üzerine sıra ile soğan, salça ilave edin kavurun peşinden bir su bardağı sıcak su, doğranmış ıspanak, pirinç ve tuzu ilave edin karıştırın. Ispanağın diriliği kaybolup tencereye oturduktan sonra, ocak ısısını yükseltin. tencereyi bir iki dakika fokurdatın ve kapağını kapayın ocağı tamamen kısın, saatinize bakın tam 20 dakika bitiminde tencereyi ocaktan alın Af...