Alarmlı Mutfak Saati

Mutfakta kullandığım aletler içerisinde, en çok severek kullandığım bu küçük aleti, sizlere tanıtacağım. Uzunca yıldır, mutfağımda hizmet veren bu saat, ocak üzerinde bulunan yemeğimin piştiğini bir zil sesiyle haber verir. Bu alet sayesinde, unutkanlık derdimden ve ocak üzerindeki yemeğimin yanmasından kurtulmuşumdur. Bu saat'a yapmanız gereken, yemeğinizin ocak üzerinde ki pişme süresine göre, saati ayarlamaktır.Bu saat, mekanik bir saat. Zamanı ölçme süresi, 60 dakika. Resimde gördüğünüz kırmızı renk şerit, saatin kadranı. 


Kadranı, 1 dakika aralıklarla bölümlendirilmiştir. Sıfırdan sonra gelen her çizgi aralığı, 1 dakika süreyi gösterir. Kadranın altındaki sabit gövde üzerinde işaretlenmiş siyah ok, sürenin başlangıç işaretidir. Kırmızı renkli kadranın konumlandığı kısım, hareketlidir. Saatı, 5 dakikalık bir süreye ayarlamak için, el ile aletin üstünden tutup, 5 Rakamını siyah ok'un karşısına getireceğiz. 

Yani, tuttuğumuz hareketli tamburu saat'in akrep ve yelkovanının dönüş yönüne çevireceğiz. Mutfak saatimiz bu hareketimizle kurulmuş oluyor, başlıyor çalışmaya. 5 dakika süre tamamlandığı vakit, zil sesi devreye giriyor, bizi uyarıyor. Kullanışlı bu aleti, mutfaklarınız için öneririm.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

pilava ne kadar yağ konur

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir