sosis nasıl soyulur



Piyasada bulunan sucuk veya sosis çeşitleri, genellikle vakumlu ambalajı içerisinde satışa sunuluyor. Kimi markaların sucuk ve sosisleri ise, orijinal ambalajı olan bağırsak içerisinde alıcılarını bekliyor. Ayrıca üretici firmalar biz tüketicilerin tercihlerine uygun olarak sucuk ve sosisleri soyulmuş olarak vakumlu ambalajlıyorlar. Mutfağımızda soyulmuş sosis ve soyulmuş sucuk olması kullanım açısından işimizi gayet kolaylaştırıyor. Ne var ki, bu her zaman böyle olmuyor. Çoğu sucuk ve sosis çeşitleri bağırsak içerisinde bulunduğundan, bunların zarını mutlaka soymamız gerekiyor.

Sosis nasıl soyulur
Soyulmamış sosisin bağırsağı çok ince olduğundan doğrudan soyulması oldukça güç. Bunun için yapmanız gereken, önce sosisin her iki baş kısmına uzunlamasına bıçakla birer çizik atın. Ardından akan musluk suyunun altına tutun ve avucunuz içerisinde yine uzunlamasına sıvazlayın. Göreceksiniz, saniyeler içerisinde sosis zarı gri (bulanık) renk alacak. İşte bu rengi gördüğünüzde sosisinizi çizdiğiniz her iki başından bağırsağı tutarak soyabilirsiniz. Mutfağınızda sıcak suyunuz varsa, bu işlemi ılık su kullanarak yaparsanız sosislerinizi daha rahat soyarsınız. Ben sosislerimi böyle soyuyorum, ne güzel dimi?
seramutfak©