Sosis nedir, nasıl saklanır?


Sosis
Et, yağ ve baharat karışımının, özel makinalar ve teknikle çok ince et hamuru haline getirildikten sonra doldurulması ve tütsülenerek pişirilmesi ile elde edilen bir et ürünüdür. Biz tüketicilerinin ihtiyaçlarına ve beğenisine sunulmuş dana, hindi, tavuk etlerinden üretilen çok çeşitleri vardır. Ayrıca sosis üretici firmalarının kendilerine özel üretim çeşitleri de cabası. Sosis, besin değeri olarak protein, yağ ve karbonhidrat içerir.

Sosis, mutfaklarımızda fazlaca kullanım alanına sahiptir. Tek başına kullanılarak salçalı yemek hazırlamada, makarnalarda, böreklerde, salatalarda, çorbalarda, sebzeli yemeklerde, pizza, çörek, ekmek yapımında kullanılır.Sosisler ambalajı açıldıktan sonra, buzdolabında saklamak koşulu ile 2 Gün içerisinde tüketilmesi gerekir. Ya da, derin dondurucuda saklanması gerekir. Dondurucu el kitapçıklarında sosis, salam ve sucuk depolama süresi 1 ila 2 Ay olarak veriliyor. Dondurucuda sosis saklamış biri olarak, sosislerinizi dondurucuda 1 Ay süreden fazla tutmayın derim.
serasera©