Çay Kahve Makinesi

Piyasada çok değişik modellerini bir arada gördüğümüz çay kahve makinesi, mutfaklarımızda çay demlemede ve batılı usülde kahve yapmada pratikliğin bir sembolü. Çay tiryakilerinin makine çaylarını tercih edeceklerini pek sanmam. Fakat, zaman içerisinde makine çaylarına alışmaları mümkün görürüm. Kendim uzun bir süre makine çayına alışamamıştım. Şimdilerde ise, resimde gördüğünüz makine, dördüncü makinem olma unvanına sahip. Demlik çaylarında bulunan lezzet ve aromayı makine çaylarında yakalamak oldukça güç.

Ama, pratik çay hazırlama bakımından ve demlenen çayın çabuk bayatlamaması benim makineyi kullanmamda tercih nedenim. Ayrıca, çay ve enerji sarfiyatı yönünden oldukça ekonomik olduğunu söyleyebilirim. Bu faydasınıda bir termos kullanmak suretiyle görebilirsiniz.
Çay veya kahve yaparken fincan başına, 1 Tatlı kaşığı çay ve kahve kullanılır, bu ölçü standarttır. Tiryakiler bu ölçünün dışında tutmak gerekir. Aletin üzerinde bulunan su seviyesi gösterme skalası, fincan adeti hesabı ile işaretlenmiştir. 


İhtiyaç ölçüsündeki soğuk su miktarı aletin su haznesine konur. Fincan başı 1 Tatlı kaşığı çay veya kahve, aletin üst bölümünde bulunan filitresi içerisine konulduktan sonra, aletin çalıştırma düğmesine basılır. Bu şekilde alet çalışmaya başlar. Her aletin kutusu içerisinde bulunan, aleti tanıtım ve kullanma kılavuzu kullanıcısı için yararlı bilgilerle doludur.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

pilava ne kadar yağ konur

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir