dondurucuda patlıcan nasıl saklanır



Mevsiminde alınan patlıcan yapılacağı yemeğin çeşitine göre hazırlanır, buzdolabı torbalarına konularak derin dondurucuda saklanır. Her yıl, ihtiyacımız ölçüsünde patlıcanları işlemlerden geçirdikten sonra derin dondurucuda saklarım. Dondurulmuş patlıcanla yapılan yemekler arasında imambayıldı, patlıcan karnıyarık ve patlıcan kızartma başarılı bulduğum yemeklerdir. Bunun dışında dondurulmuş patlıcanla yaptığım bir çok yemek çeşiti görsel yönden fazla ilgimi çekmedi. Bu nedenle derin dondurucuda patlıcanı sadece karışık kızartma ve karnıyarık yapmak için saklarım.

Resimde gördüğünüz gibi karnıyarık yapmak için patlıcanları soyar, tuzlu su içerisinde bekletir, sıkar ve yağ içerisinde kızartırım. Ardından kızartılmış patlıcanlar soğuduktan sonra üçerli, dörderli poşetlere koyar ve derin dondurucuya koyarım. Yemek yapmak istediğimde dondurucudan çıkarır, çözdürdükten sonra yemeğini yaparım. Patlıcan kızartması yapmak için; patlıcanı soyar, istediğim şekilde doğradıktan sonra tuzlu su içerisinde bekletir, sıkar ve yağ içerisinde kızartırım. Soğuyan patlıcanları genellikle kızarttığım sivri biberle poşetlerim. Yemeğini yapacağım vakit çözdürür, hazırladığım sarımsaklı domates sosu içerisine ilave ederim.
mutfakbilgileri©