kereviz yaprağı ne işe yarar

06 Ocak 2012


Çeşitli yemeklerini yaptığımız kereviz bitkisi kök ve yaprak kerevizi olarak iki çeşittir. Kök kerevizinin yumrusu üzerinde saplı yaprakları bulunur. Yaprak kerevizinde sadece saplı yapraklar bulunur, yumrusu bulunmaz. Mutfaklarımızda daha çok kök kerevizinin yumrusunu kullanarak çeşitli yemeklerini hazırlarız. Kök kerevizinin etli etsiz yemekleri, çorbası, dolması, turşusu, zeytinyağlı yemekleri, salatası, püresi, güveci, mücveri, musakkası, armutlu, portakallı, mandalinalı, ayvalı yemeği yapılır. Yumrusunu kullandığımız kerevizin arta kalan yapraklarınıda istersek değerlendirebiliriz.

Kereviz yaprakları sapları ile birlikte kaynatılarak suyu içilebilir. Veya, yapraklar haşlanır süzülür salatası yapılır. Haşlanmış yapraklar kullanılarak yumurta pişirilebilir. Ayrıca kereviz yapraklarının sade veya terbiyeli çorbası yapılır. Pirinçli, bulgurlu zeytinyağlı yemeği yapılır. Kerevizin saplı yaprakları kullanılarak yumurtalı kavurması yapılır. Yapraklar doğranarak dondurucuya kaldırılır, gerektiğinde et yemekleri ve çorba yaparken katkı malzeme olarak kullanılabilir. Kereviz yaprakları doğranır, çeşitli yapraklı salataların yanına konularak çiğ olarak tüketilebilir. Seçenek bol vesselam, yeterki isteyin.



3 yorum:

pervin dedi ki...

çok güzel bilgiler veriyorsunuz bayılıyorum vesselam :))

sera dedi ki...

Herkes okur geçer, siz yazar geçersiniz. İlginize teşekkür ederim.

handan dedi ki...

kıbrısta kerevizlerin neden kökü olmadığını yeni öğrendim teşekkürler canım sevgiler.

Yorum Gönder