irmik çeşitleri ve kullanıldığı yerler


İrmik çeşitleri ve kullanıldığı yerler: İrmik üretimi için özel yetiştirilen, sert durum buğdayının irmik öğütme tekniğine uygun olarak öğütülmesinden elde edilen bir üründür. Makarna yapımının ana maddesidir. Fabrikalarda tane büyüklüğüne göre üç çeşit olarak üretilir ve kullanıma sunulur.
İrmik çeşitleri:

1. İri 'kaba' İrmik
2. Orta İrmik
3. İnce İrmik

Bu üç çeşit irmik, mutfaklarımızda iriliğine göre kullanım amacına uygun olarak çorba, onlarca çeşit tatlı, börek, revani, helva, köfte gibi yiyeceklerin bir çoğunda ana malzeme olarak veya katkı malzemesi olarak kullanılır. Üretici firmalar ürünlerini 500 gr. vakumlu veya karton kutu ambalajlı olarak piyasaya sunarlar. İrmik mutfaklarımızda güneş ışığından uzak, kuru, serin ve kokusuz ortamlarda saklanmalıdır. İrmik besin değeri olarak protein, karbonhidrat ve yağ içerir.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

pilava ne kadar yağ konur

yanık sütten ne yapılır

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir