çırpma teli ne ise el mikseri odur

Çırpma teli ne ise el mikseri odur. Mikserin sözcük anlamı karıştırıcıdır. Resimde görünen el mikseri, mutfaklarımızda çırpma telinin görevini üstlenir. El mikseri ile mutfaklarımızda kimi malzemeleri çırpma, karıştırma, çalkalama ve hamur haline getirme işlemi yapılır. El mikseri ile yumurta akı, krema, mayonez çırpma ve püre hazırlamak için aletin çırpma teline benzeyen ucu kullanılır. Aynı uç yardımıyle kek hamuru ve ayran hazırlanır. Mikser aleti bilindiği gibi elektirikle çalışır. Aletin üzerinde bulunan düğme yardımıyle karıştırıcı ve hamur yoğurma çubuklarının hızı ayarlanır. Aletin hamur yoğurmak için özel iki ucu vardır. 

Bu ve buna benzer el mikserleri her ne kadar hamur yoğuruyor olsalarda, büyük hacimde hamur yoğurmakta uygun değildir. Bu iş için üretilmiş özel mikserler vardır. El mikserinin kullanımı gayet basittir. Aletin yanında verilen kullanım kılavuzu bu konuda size yardımcı olacaktır. Aletin kullanımı ile ilgili bir püf noktasını sizlerle paylaşmak isterim. El mikseri ile çırpma, karıştırma ve yoğurma işlemi yaparken plastik karıştırma kabı kullanınız. 

Mikserle çalışırken malzemelerin sıçrama yapmasını önlemek için, mikser ucunu önce karıştırılacak malzemelerin içerisine sokunuz ve daha sonra aleti çalıştırınız. Aleti durdurmak için ise, karıştırma uçları malzemelerin içerisinde iken durdurun. Bu ayrıntılara dikkat ederseniz etrafı kirletmeyebilirsiniz.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

pilava ne kadar yağ konur

yanık sütten ne yapılır