Taze İç Bakla


Bahar mevsiminin başlangıcı ile bakla, satıcı tezgahlarını doldurur. Bahar mevsimi sona ererken de yerini, taze iç baklaya bırakır. Pazarlarda, enginar ve taze iç baklanın satıcı tezgahlarında belli bir dönem arkadaşlığı devam eder. Enginar sezonunun kapanması ile birlikte, taze iç baklada piyasadan çekilir. Taze iç bakla mutfaklarımızda, doğrudan zeytinyağlı yemeği, salatası, etli yemeği ve bazı yemeklerin yapılmasına katkı yapılarak kullanılır. İç baklalı enginar yemeği bunların başındadır.
Bazı yörelerimizde, taze bağ yaprakları kullanılarak yaprak sarması yapılır. Ayrıca, iç baklalı güveç, iç baklalı pilav, kuru iç bakladan fava 'iç bakla ezmesi' yapılır. Taze iç bakla bol miktarda karbonhidrat, protein, A, B, C vitaminleri, potasyum, demir, sodyum, fosfor, kalsiyum gibi mineraller bulunur.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
http://tatlar.blogspot.com/