Kayıtlar



nohutlu bulgur pilavı

Resim
Kavrulmuş bulgurdan, tereyağlı nohutlu bulgur pilavı tarifi. Bu tarifle yapılan bulgur pilavı, diyet yapanlar ve sağlıklı beslenenler için on numara. Diyet öğünlerinizde karbonhidrat ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde karşılamak için; iri bulgur önce kavruldu, peşinden pilavı yapılı. Pilav yapımı sade olduğundan haşlanmış nohut dışında salça, soğan, domates ve benzeri malzemeler kullanılmadı. 200 ml. su bardağı ile malzemeler ölçüldü. Pilav yapımında bir su bardağı iri bulgur, bir su bardağı haşlanmış nohut, üç su bardağı sıcak su, 60 gr. tereyağı ve 1 tatlı kaşığı tuz kullanıldı. Bulgur tavada, orta ateşte 5 dakika rengi hafif dönene kadar kavruldu. Tencereye tereyağı kondu eritildi, Üzerine haşlanmış nohut, kavrulmuş bulgur, 3 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı tuz eklendi ve tencere karıştırıldı. Ocak ateşi yükseltildi, tencere kaynamaya başlayınca kapağı kapatıldı ve ocak tamamen kısıldı. Kısık ateşte pilav 30 dakika pişirildi ve ocak söndürüldü. Tencere 30 dakika dinlendirildikten...


yemek nasıl ateşte pişirilir

Resim
Yemek nasıl ateşte pişirilir veya yemek pişirirken ocak alevi nasıl olmalıdır? İşte bu soruya doğru yanıt veren kişinin yaptığı yemek şüphesiz lezzetli olur. Yemek pişirirken ocak gaz ayar düğmesini doğru kullanmasını bilmeyen kişinin yemeği güzel olmaz. Lezzetli yemek yapmanın birinci şartı kaliteli malzeme, ikinci şartı yemeğin doğru ateşte ve doğru tencerede pişirilmesi, üçüncü şartı ise yemeği yapan kişinin malzemeleri çok iyi tanıması gerekir. Yemeği istenildiği kadar güzel ve lezzetli pişirmek için şartları uzatmak mümkün. Ev şartlarında lezzetli yemek yapmak için, evinizde kullandığınız ocağı doğru (alev ayarında) kullanmanız gerekir. Ocağın hangi gözü olursa olsun, yemeğinizi hangi gözde yaparsanız yapın; yaptığınız yemek miktarına uygun pişirme kabı seçmeniz gerekir. Seçtiğiniz kabın hacmine göre, ocağın hangi gözünde yemek yapacağınıza karar vermelisiniz. Kabınızı seçtiniz, ocağın hangi gözünde yemek yapacağınıza karar verdiniz diyelim; bilmeniz gerekenler yağın ısıtılması ve...


1 su bardağı mercimek çorbası

Resim
1 su bardağı mercimek çorbası tarifi, nasıl yapılır? Lokanta usülü mercimek çorbasının özelliği; mercimeğin yıkanıp süzüldükten sonra ayrı bir tencerede su veya kemik suyu ile haşlanmasıdır. Haşlanan mercimek, başka bir tencerede yağ ile kavrulmuş unun soğuk su ile inceltildikten sonra birleştirilmesidir. İşte mercimeği bu şekilde çorbasını yaparsanız lokanta usülü mercimek çorbası yapmış olursunuz. Soğan yok, salça yok çorba oldukça nefis. Bir su bardağı kırmızı mercimeği yıkayın ve süzün. 5 su bardağı soğuk su ile kısık ateşte kapalı olarak 25 dakika haşlayın. Bir başka tencerede 60 gr. tereyağında 1 çorba kaşığı (20 gr.) unu kavurun. Un kavrulduktan sonra 1 su bardağı suyu unun üzerine ekleyin ve çırpma teli ile karıştırın. Ardından haşladığınız mercimeği suyu ile birlikte tencereye ekleyin, tuzunu ayarlayın ve 5 dakika kısıkta tencereyi kaynatın alın. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

pilava ne kadar yağ konur

yanık sütten ne yapılır