Kayıtlar



pirinçli ıspanak yemeği tarifi

Resim
Pirinçli ıspanak yemeği tarifi, nasıl yapılır? Etli ıspanak nasıl yapılır, tarifi. Tarifimiz ıspanağın dana etiyle pirinçsiz, bulgursuz tencerede nasıl pişirileceğini tarif eder. Bu tarifle ıspanağın etle pişirildiğinde nasıl bir lezzete sahip olduğunu tadacak ve yemeği sofranızdan eksik etmeyeceksiniz. Afiyet olsun pirinçli ıspanak malzemesi: 1 kg.ıspanak 1 kuru soğan 8 çorba kaşığı zeytinyağı 1 silme çorba kaşığı domates salçası 2 çorba kaşığı pirinç 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı sıcak su yemeğin yapılması: ıspanağı temizleyin, yıkayın, süzün ve doğrayın soğanı yemeklik doğrayın tencereye zeytinyağını koyun orta ateşte ısıtın üzerine sıra ile soğan, salça ilave edin kavurun peşinden bir su bardağı sıcak su, doğranmış ıspanak, pirinç ve tuzu ilave edin karıştırın. Ispanağın diriliği kaybolup tencereye oturduktan sonra, ocak ısısını yükseltin. tencereyi bir iki dakika fokurdatın ve kapağını kapayın ocağı tamamen kısın, saatinize bakın tam 20 dakika bitiminde tencereyi ocaktan alın Af...


tavuk suyuna basmati pirinç pilavı

Resim
Malzemeler: 2 sb basmati pirinç 320 gr 4 sb tavuk suyu 800 ml. 2 tatlı kaşığı tuz yağ kullanmadım Pilavı nasıl yaptım: 2 Adet (1 kg.) tavuk butunu tuzlu suda, kısık ateşte 1 saat boyunca haşladım. Çıkan haşlama suyundan 4 su bardağını basmati pilav yapımında kullandım. Önce, basmati pirinci berrak suyu çıkana kadar (7 kez) musluk suyunda yıkadım ve süzdüm. Tencereye 4 su bardağı (800 ml.) haşladığım tavuk budunun haşlama suyundan koydum. Tavuk suyu yağlı olduğundan pilav için fazladan yağ kullanmadım. pirinç ortaya toplanmış üzeri tabana kadar delinmiş Tencerede tavuk suyu kaynayınca 2 su bardağı basmati pirinci tencereye ekledim. Tencere kaynayınca kapağını kapatım, ateşi iyice kıstım. Kısık ateşte pirinç göz göz olana kadar 15 dakika boyunca pişirdim ve ocaktan aldım. Tencereyi bir kez karıştırdım, pirinci tencere ortasına topladım ve tepe yaptım. Tepenin çevresini kaşık sapı ile deldim. ocağın en küçük gözü üzerindeki mermer Ocağın en küçük gözü üzerine 2 cm. kalınlığında mermer par...


lokanta usulü tavuk haşlama

Resim
Lokanta usulü tavuk haşlama tarifi, nasıl yapılır? Esnaf lokantalarında tavuk haşlama genellikle tavuk budu ve tavuk incikle yapılır. Yemekte patates ve havuç kullanılır. Yemeği tatlandırmak adına sarımsak ve kıvamı için un kullanılır. Lokanta usulü yapılan tavuk haşlama renk ve lezzet açısından enfes olur. Lokantada yapılan tavuk haşlama yemeğinin rengini veren, yemekte kullanılan havuçtur. Havuç yemeğe parça olarak eklenirse renk vermez. Havucun rengini çıkarmanın tek yolu ise havucu rendeledikten sonra kavurmaktır. Yemeğin yapım aşamasına yağ içinde soğan ve sarımsağı kavurmakla başlanır. Peşinden rendelenmiş havuç ve un kavrulur. Un kavrulduktan sonra tencereye bir bardak soğuk su konur ve tencere karıştırılır. Peşinden istenilen miktarda parça kemikli tavuk eti, parça patates, parça havuç, tuz ve malzemelerin üzerini örtecek miktarda tekrar su eklenir. Yüksek ısıda tencere fokurdatılır ve kapağı kapatılır. Ocak alevi kısılır, kısık ateşte yemek 1 saate yakın pişirilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

pilava ne kadar yağ konur

yanık sütten ne yapılır