sucuk baharatı ölçüleri


Sucuk baharatı ölçüleri: Evde sucuk baharatı yapımında baharat çeşitleri olarak acı ve tatlı toz biber, kimyon, karabiber, çekilmiş çemen veya yenibahar kullanılır. Bu baharatların içine toz tarçın ve toz karanfil ilave edilirse yapılan sucuk daha aromalı olur. Bu saydığım sucuk yapımında kullanılan kuru baharat çeşitleridir. Sucuğun vazgeçilmez temel baharatı ise, sarımsaktır. Sucuk yapımında 1 kg. kıyma için 50 gr. kabuğu soyulmuş sarımsak ve 20 gr. tuz kullanılır. Ayrıca sucuk harcının bağırsak içine basılmasında 1 kg. sucuk harcı için (bağırsağın ince ve kalın oluşuna göre) 100 cm. veya 120 cm. kuru bağırsak gereklidir.

1 Kg. Sucuk Harcı İçin Kullanılan Baharat Çeşitleri ve Ölçüsü

25 gr. acı toz biber
25 gr. tatlı toz biber
20 gr. Tuz
20 gr. kimyon
2 gr. çekilmiş karabiber
2 gr. çekilmiş tarçın
2 gr. çekilmiş karanfil
2 gr. çekilmiş çemen tohumu

Bağırsağa Yeni Basılmış Ev Sucuğu 


Sucuğu evde kendimiz yaparız. Üstte bulunan sucuk baharatı malzeme çeşitleri ve miktarlarının bu hale gelmesi için onlarca kiloyu bulan sucuk yapmışızdır. Her yaptığımız sucuğun tadına bakarak baharat çeşitlerini ekleyip çıkararak ve ölçülerinde oynama yaparak son haline getirdik. Evde sucuğumuzu üste verdiğimiz baharat çeşitleri ve miktarlarını baz olarak alıyor ve ihtiyacımız olan sucuğu yapıyoruz. Ne var ki, ev tipi kıyma makinelerinde istenilen özellikte sucuk yapılamıyor. Kıyma makinemizin sucuk yapma tertibatı var. Makinede yaptığımız sucuk aynen hazır satılan endüstriyel sucuklara benziyor. Bu sebeple sucuk harcını hazırladıktan sonra, bağırsağa basma işlemini huni kullanarak elle yapıyoruz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

sulu sütlaç nasıl koyulaşır

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

pilava ne kadar yağ konur