açma kete bu tarifle yapılır on numara

Açma kete bu tarifle yapılır on numara: İçli açma kete yapımı çokta zor değil. Bütün mesele, doğru olarak malzeme miktarını ayarlamaktır. Evde bulunan fırın tepsilerine yuvarlak içli açma ketelerden ancak dört tanesi sığabilir. Bu nedenle, tarifimde verdiğim malzemelerle 4 tane yuvarlak içli açma kete yapılabilir. Malzemelerin katlarını kullanarak dilediğiniz miktarlarda içli açma kete yapabilirsiniz.
Un ve sütü terazi ile ölçebileceğiniz gibi, 200 ml. lik su bardağı da işinizi görebilir. İçli açma kete yemeği seviyor ve ketecilerden kete alıyorsanız eğer; bu tarifimi denedikten sonra, hazır kete yemiyecğinizi garanti edebilirim. Bu kete yerken ağızınızda erir ve tadına doyamazsınız.

İçli Açma Kete Malzemesi:
3 su bardağı un (330 gr.)
1 su bardağı süt (100 gr.)
8 yemek kaşığı zeytinyağı (80 gr.)
80 gr. yemeklik tereyağı (yufka aralarına sürmek için)
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
yumurta sarısı
çörek otu

İçli Açma Kete İç Harç Malzemesi:
200 gr. un
60 gr. yemeklik tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

İçli Açma Kete Hamuru:
Yoğurma kabına un'u ilave edin ve ortasını çukur yapın. Çukurun kenarlarına tuzu serpiştirin. Çukurun içerisine süt, kuru maya, zeytinyağını koyun ve içten karıştırarak hamuru yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru top yapın, üzerini kapatın ve iki kat kabarıncaya kadar dinlendirin.

İç Harcın Hazırlanması:
Tavaya tereyağını koyun, eritin. Üzerine un ve tuzu ilave edin. Çok kısık ısıda kaşığın tabanını kullanarak un'u rengi dönünceye kadar (en fazla 5 dakika) kavurun. Ardından ocaktan alın soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 4 eşit parçaya bölün.

İçli Açma Ketenin Yapılması:
Dinlenmiş hamurun üzerine bastırarak havasını alın ve tekrar top yapın. Yaptığınız topu 4 eşit parçaya bölün. Parçaları yuvarlayın ve beze yapın. Bezeleri oklava ve un kullanarak açabildiğiniz incelikte açın. 80 gr. tereyağını (kızgın olmasın) sadece eritin. Erimiş tereyağına fırça batırarak açtığınız yufkayı yağlayın. Ardından yufkayı zarf şeklinde katlayın ve yağsız yerlere yağ sürün. En son yufkayı kare şekline getirin ve üzerine iç harcın dörtte birini koyun. Hamurun köşelerini harcın üzerine çekerek tamamen kapatın ve yuvarlak hale getirin. Peşinden kapanan yüzeyi alta getirin ve üzerine bastırarak 14 cm. çapında büyültün.  Yaptığınız keteyi yanmaz kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Diğer bezelere aynı işlemi uygulayın. En son yumurta sarısını az su ile karıştırın ketelerin üzerine sürün ve çörek otu serpin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına sürün ve üzeri kızarana kadar (20-25 dakika) pişirin. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

pilava ne kadar yağ konur

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir