nohut nasıl ıslanır



Nohut nasıl ıslanır? Nohutla yapılan bütün yemek çeşitlerinde önceden nohutun ıslatılması gerekir. Nohut ıslatma demek; kuru nohutun bol su içinde en az 8 saat süre ile bekletilmesi demektir. Nohut 8 saatten fazla bekletilirse bir şey olmaz, nohut daha da yumuşar ve şişer. Etli veya etsiz tencerede, güveçte, fırında veya düdüklü tencerede nohut yemeği yaparken; nohut yemeğinizin lezzetine lezzet katmak, elinizdedir. Nasıl mı? Şöyle; nohut ıslama suyuna bir miktar tuz ilave ederseniz, nohutunuz ıslanırken tuzu emer ve yemeğiniz piştiğinde lezzet farkını tadarsınız. Nohut ıslama suyuna tuz ilave etmek, elbette bir ölçüyü gerektirir.

Nohut ıslama suyuna ne kadar tuz ilave edilir? Nohut yemeği yapmak için, ihtiyaç duyduğunuz nohut miktarının bir önemi yok. Önemli olan, ıslama suyuna ne kadar tuz ilave edeceğinizin ölçüsüdür. Deneyimlerimle sabit, bir litre su içerisine bir tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş sofra tuzu yeterlidir. Ya da, tatlı kaşığı yerine bir çorba kaşığı silme doldurulmuş tuz yeterlidir. Bir litre su miktarı 200 gr. lık su bardaklarıyle ölçüldüğünde, 5 su bardağı su miktarıdır. 250 gr. lık su bardağı ile ölçüldüğünde, 4 su bardağı su ölçüsüdür. Bu ayrıntıya dikkat ederek nohutunuzu ıslarsanız, nohut yemeğiniz haddinden fazla lezzetli olur, aklınızda bulunsun.