yoğurt suyu nasıl çıkarılır


Yoğurt suyu nasıl çıkarılır veya yoğurt suyu nasıl alınır? Yoğurt suyu nedir, yoğurt suyu maskesi, yoğurt suyu tüy, yoğurt suyu ile zayıflama, yoğurt suyu neye iyi gelir ve yoğurt suyu nasıl olur gibi onlarca sorunun yanıtını üstte bulunan fotoğraf veriyor. Başka söze hacet yok. Benim derdim evde yapılan yoğurdun sulanması ilgili bilgi paylaşımıdır. Evde mayaladığımız sütle yapılan yoğurt %100 organik yoğurttur. Hiçbir katkı maddesi içermediğinden ve sütü fabrikalarda yapıldığı gibi koyulaştıramadığımızdan; ne yaparsak yapalım, mayaladığımız yoğurt sulanır.

Yoğurt suyu nasıl çıkarılır? Yoğurt mayalanıp soğuduğunda ilk yapılacak iş, üzerine çift katlı tülbent veya pamuklu bez örtmektir. Bu iki nesne yoğurdun üzerindeki suyu emer. Tülbenti veya bezi alıp sıkarak yoğurdun üstte biriken suyunu almış oluruz. Ne zaman ki, yoğurdu kullanmaya başlar ve tencerede çukur oluşur, işte bu durumdan sonra yoğurt su koyvermeye başlar. Esas işimiz bundan sonra başlar. Fotoğrafa dikkat ederseniz, fazla bir şey söylemem gerekmez, ne demek istediğimi anlarsınız. Fotoğrafı teknik nedenlerden dolayı buzdolabı dışında çektim. Aslında resimdeki görüntü, buzdolabında duran yoğurt tenceremin halidir ve üzerinde kapağı da vardır.

Gördüğünüz gibi pamuklu tülbent rulo yapılmış, bir ucu tencere dibinde, bir ucu ise, kaseye sarkmış durumdadır. Tencerenin yüzeyindeki yoğurt izini görebiliyorsanız, en az iki parmak ölçüsünde yoğurt suyunu bu düzenek çekmiştir. Bu düzenek sayesinde yoğurdun sulanma dersine çare buldum. Bu düzenek bilinen bir şey, ben sadece uyguladım. Yapmanız gereken yoğurdun suyunu kendine karar tutmaktır. Değilse; yoğurdun suyunu tamamen alırsanız, yoğurt yoğurt olmaktan çıkar. Yoğurdun suyunu aldıktan sonra lavaboya sakın boşaltmayın. Mutlaka yoğurt suyunu bir şekilde kullanın, ziyan olmasın.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

sulu sütlaç nasıl koyulaşır

pilava ne kadar yağ konur