yemekler için sebze suyu nasıl yapılır


Yemekler için sebze suyu nasıl yapılır? Sebze suyu yapımı; sebze suyu nasıl hazırlanır, çıkarılır ve yapılır. Mutfaklarda, her çeşit yemek yapımında sebze suyu kullanılır. Sebze suyunun insan sağlığına ne denli yararlı olduğunu anlatmaya gerek yok. Yiyen içen her insan, sebzelerin vitamin ve mineral içerdiğini bilir. Sağlıklı beslenme adına, yemek yaparken (su yerine) sebze sullarını kullanmak akılcı bir yoldur. Bu nedenle, sebzelerin suyunu çıkarıp yemeklerde kullanmalıyız.

Sebze suyu nasıl çıkar? Dolapta bulunan her çeşit sebzenin suyu haşlanarak çıkar. Sebze suyu yapılacak temel sebze ve baharatlar şunlar: Bir baş kuru soğan, bir tane domates, birkaç
dal kereviz sapı, bir iri havuç, iki üç diş sarımsak, bir tutam maydanoz sapı ve birkaç tane karabiberdir. Sebze suyunun olmazsa olmaz malzemeleri bunlardır. İlla, bu sebzelerin tamamı olması gerekmez. Elinizde hangi sebzeler varsa onu kullanabilirsiniz.

Saydığım sebze ve baharatların dışında, sevdiğiniz her çeşit sebzeyi ve baharatı ölçüyü kaçırmayacak şekilde kullanabilirsiniz. Örneğin; kabak, patates, rezene, defne yaprağı, kekik, biberiye gibi. Yapmanız gereken, sebzeleri istediğiniz şekilde doğrayıp tencereye koymak. Ne miktarda sebze suyu yapmak istiyorsanız, o miktarda soğuk suyu sebzelerin üzerine ilave etmek ve bir saat boyunca kısık ateşte haşlamaktır. Haşlanan sebzeler süzülür (gerektiğinde kullanmak için) buzdolabında veya derin dondurucuda saklanır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

sulu sütlaç nasıl koyulaşır

pilava ne kadar yağ konur