kangal sucuk tarifi


Kangal sucuk tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir, nasıl kurutulur ve ev yapımı sucuk nasıl muhafaza edilir? Sorularının yanıtını kendi deneyimlerimle paylaşmaya çalışacağım. Sucuk malzemelerini temin ettikten sonra, evde et sucuğu kolaylıkla yapılabilir. Uzun bir zamandan beri, ihtiyacımız olan sucuğu kendimiz yapıyoruz. Evde sucuk yapımında önemli olan, malzeme ölçüleridir. Damak tadımıza uyan sucuğu yapmak için, malzeme çeşiti ve ölçülerini üç defa sucuk yapımından sonra öğrendik.

Ev yapımı sucuk malzemeleri nelerdir? Kıyma, sarımsak, kimyon, karabiber, toz biber, tarçın, karanfil, çemen veya yenibahar ve tuz. Bu malzemeler kullanılarak sucuk içi yapılır. Yapılan sucuk içi hazırlandıktan sonra, bağırsak içine basılır. Sucuk içini bağırsak içerisine basmak, elle veya makine ile olur. Fazla miktarda sucuk yapılacaksa, mutlaka makineye ihtiyaç vardır. Bu işi yapan piyasada çeşitli tip ve boyda sucuk doldurma makinesi mevcut.

Mutfağınızda elektrikli kıyma makineniz varsa; sucuğu, kıyma makinesinin sucuk doldurma aparatını kullanarakta yapabilirsiniz. Ya da, hiçbir alet kullanmadan, sucuk içini elle bağırsak içine basabilirsiniz. Bu işi yapmak için, plastik veya metal bir huniye ihtiyacınız olacaktır. Bu şekilde işinizi yapacak huniyi, piyasada kolaylıkla bulabilirsiniz. Sucuk için lazım olan bağırsak ise, kurutulmuş olarak baharatçılarda satılmaktadır. Baharatçılar, kuru bağırsağı metre olarak satmaktadır ve fiyatı oldukça ucuzdur.

Sucuk nasıl kurutulur? Evde yapılan sucuk (sucuk içinin hazırlanıp ve bağırsağa basılmasından itibaren) yenecek duruma gelmesi için, bir hafta süreye ihtiyaç duyar. Sucuk kurutulması için, havadar ve güneş görmeyen bir ortama ihtiyaç vardır. Böyle bir ortamda sucuklar asılarak kurutulur. Sucuk kuruturken şekil bozukluğuna meydan vermemek için, sucuk gerek duydukca su ile ıslatılır ve tekrar bulunduğu yere asılır. Sucuğun kurutulmasıyle birlikte fermantasyon tamamlanır.

Ev yapımı sucuk nasıl muhafaza edilir? Fermantasyonu tamamlanmış ve yenecek hale gelmiş sucuk iki şekilde muhafaza edilir. Sucuk ya buzdolabında saklanır, ya da derin dondurucuda dondurulur. Evde yapılan sucuk miktarı az olacağından en güzel sucuk saklama yeri buzdolabı rafıdır. Sucuğu bez ile sarıp buzdolabına koyarsanız, hiç sorun yaşamazsınız. Ev yapımı sucuk, uzun süre sakalanacak kadar ömrü olmaz. Evde sucuk yapımı için tıklayınız.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

pilava ne kadar yağ konur

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir