pilava ne kadar yağ konur



Bulgur pilavı olsun, pirinç pilavı olsun yağı kendine karar olmazsa, yapılan pilav damağı sevindirmez. Pilavın yağlı olması, yağsız olması yiyenler tarafından hemen hissedilir. Pilav kuru olmuş, pilav yağlı olmuş lafını duymak istemezseniz; pilav pişirirken yağını ölçerek koyun ve başınız ağrımasın. Ayrıca, yaptığınız pilavı sizde severek yiyin. Bilirsiniz; ölçülü yapılan her yemek, her defasında aynı tat ve lezzete sahip olur.Pilav yaparken bulgur, pirinç ölçüsünü kase veya su bardağı ile alırız. Kullandığımız kase ve su bardağı iki tiptir. Bir 200 ml. olanları vardır ve küçük boydur.

Birde 250 ml. olanları vardır. 250 ml. olanları biraz büyükçedir. Hangisiyle bulgur veya pirinci ölçecekseniz, pilavınıza ona göre yağ koymalısınız. 200 ml. bardak ve kase için, bardak veya kase başına 30 gr. yağ pilavınıza karar gelir. 250 gr. bardak ve kase için, bardak veya kase başına 40 gr. yağ pilavınıza karar gelir. Her çeşit yağ ile pilav yapılır. Katı yağları, terazide ölçmeniz gerekir. Her çeşit sıvı yağı ölçmek kolaydır. Bir çorba kaşığı dolusu zeytinyağı, erimiş tereyağı, ayçiçeği yağı, mısır özü yağı vaya fındık yağı 10 gram gelir. Yani; 200 ml. bardak için 3 çorba kaşığı sıvı yağ, 250 ml. bardak için 4 çorba kaşığı sıvı yağ kullanmalısınız..