düdüklüde kolay et haşlama


Düdüklü tencerede kolay et haşlama: Özellikle dana etiyle yemek yaparken çok zorlanırız. Yemek yapımında kullanılan ana malzeme ile dana etinin pişme süreleri uyuşmazsa (genelde öyle olur) eti, pişmiş veya yarı pişmiş olarak önceden hazırlamamız gerekir. Bu iş için, tencere veya düdüklü tencerede kullanırız. Tencerede et geç pişer ve zaman alır. İşin en kolayı, düdüklü tencerede eti pişirmektir ve ben de öyle yaparım.

Düdüklüde yemek yapmak için eti nasıl haşlarım? Etli yemeklerde 200 ila 300 gr. arası et kullanırım. Bazen yarım kilo et kullandığım da olur. Düdüklüde et haşlarken et miktarının fazla önemi yoktur, istenilen miktarda et haşlanır. Eti kuşbaşı olarak haşladığımdan, düdüklü eti (orta ateşte) 20 dakikada yumuşacık haşlar. Bu süre içerisinde düdüklü tencere 1 su bardağı suyu buharlaştırır, bunu bilirim.

Bu yüzden, yapacağım yemek ne kadar su istiyorsa, etle birlikte o kadar su miktarını düdüklüye koyarım. Diyelim, 250 gram dana etiyle etli patlıcan yemeği yapacağım. 1 kilo patlıcan 2 su bardağı su ile pişer. Düdüklüye eti  ve 3 su bardağı su koyar, eti 20 dakika haşlarım. Düdüklüyü açtığımda içinde 2 su bardağı su kalır ve bu suyu etle birlikte yemekte kullanırım.
mutfakbilgileri©

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

pilava ne kadar yağ konur

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir