zerdeçal hangi yemeklerde kullanılır


Zerdeçal hangi yemeklerde kullanılır? Zerdeçal, yemekleri lezzetlendirmek için kullanılan özel aromalı bir baharattır. Zerdeçal bitkisi, görünüş olarak zencefile benzeyen ve aynı aileden yumrulu bitkidir. Zerdeçal yumrusu kurutulduktan sonra öğütülür ve resimdeki görüntüyü alır. Zerdeçal, kimi sanayi kollarında kullanıldığı gibi; mutfaklarda çeşitli yemek yapımında yemeklere tat, renk ve aroma vermek için kullanılır. Zerdeçal baharatı safran baharatının kullanıldığı yemeklerde, et ve tavuk yemeklerinde, kek ve tatlı yapımında, çeşitli sosların hazırlanmasında, balık yemeklerinde ve köri baharatının karışımında kullanılır.
Zerdeçal baharatı yoğun renginden dolayı, yemeklerde kullanırken dikkat etmek gerekir. Örneğin; zerdeçallı pirinç pilavı yapmak istediğimizde, bir su bardağı dolusu pirinç için; 1 çay kaşığı zerdeçal kullanmak yerindedir. Elbette, yemeklerde zerdeçal kullanımıu ve ölçüsü kişinin isteğine bağlıdır.
mutfakbilgileri©

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

pilava ne kadar yağ konur

yanık sütten ne yapılır