közlenmiş patlıcan nasıl soyulur



Közlenmiş patlıcan soymanın çeşitli yöntemi var. Ne var ki, her bilinen yöntem patlıcan kabuğunu soyarken elimizi yakar. Kimileri patlıcanı torba içerisine koyar, kimileri buzlu su içerisine koyar, ya da patlıcanı soyarken yanına bir kase su koyar ve her seferinde parmakları yanmaması için parmaklarını suya sokar. Uzatmıyayım, közlenmiş patlıcanı el yakmadan soymanın pratik ve en etkili yolu resimdeki görüntüdür. Közlediğiniz patlıcanı sapından tutun ve bıçakla uzunlamasına çizin.
Ardından kaşıkla sap yerinden başlamak üzere uç kısmına doğru sıyırın. Göreceksiniz, közlenmiş patlıcanın kabuklarını soyma işiniz saniyeler sürecek ve eliniz hiçbir zaman yanmayacak, kolay gelsin.
mutfakbilgileri©