havuç haşlaması


Havuç haşlama tarifi: Havuç neden haşlanır? Havuç, kimi yemeklerin yanında garnitür olsun diye haşlanır. Bebeklere gıda takviyesi amaçlı, mama yapmak için haşlanır. Bir de, gereken malzemelerle güzel hazırlanırsa havuç püresi yapmak için haşlanır. Havuç mutfaklarda iki yöntemle haşlanır. İlk yöntem, havucun kabuğu soyulur veya kazınır. Ardından havuç ne amaçla haşlanıyorsa ona göre doğranır, ya da bütün bırakılır. Tencereye havuç konur ve üzerini kapatacak miktarda su ilave edilir. Ocak üzerinde bir taşım kaynatılır ve kısık ateşte istenilen sertlik derecesine göre haşlanır.

Havuç iriliğine ve pişme kıvamına göre, 5 dakika ile 35 dakika arasında haşlanır. Rendelenmiş havuç 5 dakikada haşlanır. Çok iri bütün havuç 30 ila 35 dakika arasında haşlanır. Havucu haşlamak için ikinci yöntem ise, buharda pişirme sepetinde veya buharda pişirme tenceresinde haşlanır. Havuç haşlamak hangi yöntemle kolayınıza geliyorsa o yöntemi kullanın. Fazla miktarda havuç haşlamanız gerekiyorsa en iyisi, tencerede su içerisinde haşlamaktır. Çünkü, haşladığınız havucu kendi suyu içerisinde soğutur ve buzdolabında saklarsınız.
mutfakbilgileri©

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

pilava ne kadar yağ konur

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir