soslu kanat tarifi


Beğendiğim hafif soslu kanat tarifi. Bu tarifi sizlerle paylaşırım. Hafif soslu kanat terbiye edip ızgarasını yapmak, hep aklımın bir köşesinde yazılıdır. Çünkü, bilinen bütün tavuk eti terbiye sosları gerçekten ağır. Bu ağır soslarla yapılan tavuk incik, tavuk kalça, tavuk pirzola ve helede tavuk kanat yemeyi hiç düşünmem. Dışarda yapılan çoğu kanatçıların mangalda terbiyeli kanat ızgaralarda aynı, ağırlıkta. Tavuk ürünleri terbiyesinde kullandıkları yoğurt, süt, salça, yağ, binbir çeşit baharat ve bunların aşırıya kaçmış ölçüleriyle yaptıkları tavuk sosları insanı bayıyor. Tavuk kanat ızgarası sevenler için, hafif soslu tavuk kanat terbiyesini tavsiye eder ve paylaşırım.

Hafif soslu kanat terbiyesi nasıl yapılır. Bilirsiniz, tavuk kandı paket veya açık olarak kilo ile satılır. Satın aldığınız kanatlar arasında "tavuk bagete benzeyen" kanat kökü ve "düz olan" orta kanat bulunur. Aldığınız tavuk kandı körpe, yani piliç kanadı ise hiç bir işlem yapmadan sosa yatırırsınız. Eğer kanat iri ise, düz kısmını bıçakal çizmeniz gerekir. Ardından hafif sosu hazırlamak için; acı tadı seviyorsanız acı biber salçası, sevmiyorsanız tatlı biber salçasından kullanırsınız. Bir kilo kanadın üzerine bir kaşık salça, beş kaşık sıvı yağ, bir tatlı kaşığı pul biber, bir çay kaşığı tuzu koyun ve karıştırın. Sosladığınız kanatları teflon tava veya ızgarada kızartın, memnun kalacaksınız.