osmancık pirinci nasıl pişirilir



Osmancık pirinci, diğer "basmati pirinç, baldo pirinç, jasmine pirinç gibi" pirinç çeşitlerinden farklıdır. Pirinçler görünüşte birbirlerine benzerler, ama iş pilav yapmaya geldiğinde belirgin olarak aralarındaki fark ortaya çıkar. Bu fark lezzet farkı olduğu kadar, pilav yaparken diğer malzemelerin kullanımıyla ilgilidir. Osmancık pirinci, diğer pirinçler gibi kalite kalitedir. Bu kalite, pirinç tanesinin iriliği ve içerisindeki kırık pirinç miktarı ile ölçülür. Osmancık pirinci ile pilav yapamak için, osmancık pilavlık pirinci kullanmak gerekir.


Osmancık pirinci nasıl pişirilir sorusuna yanıt basit, diğer pirinçlerle pirinç pilavı nasıl yapılıyorsa aynen yapılır. Sözler doğru olabilir, işin sırrı ayrıntıda gizlidir. Osmancık "birinci kalite" pilavlık pirinci diğer cins pirinçlerden birazcık fazla su çeker. Bir ölçü pirinç için, iki ölçü su kullanmanız gerekir. Normal kurutulmuş pilavlık adı verilen çoğu pirinçlerde bu ölçü; bir ölçü pirince, bir buçuk ölçü su kullanılır. Osmancık pirinci ile hakkıyle yapılan pilav, diğer pirinç çeşitleriyle yapılan pilavı arattırmaz. Hatta, alışkanlık yapar.
seramutfak©