derin dondurucuya taze fasulye nasıl konur



Derin dondurucuya konulacak taze fasulye öncelikle ayıklanır. Ardından, taze fasulye hangi amaçla dondurucuya kaldırılıyorsa; o amaca uygun olarak doğranır veya bütün bırakılır. Derin dondurucuda taze fasulye çeşitlerinin tümü, iki şekilde saklanır. Taze fasulye ayıklama, yıkama ve doğra işleminden sonra poşetlenerek dondurucuya doğrudan konur. Ya da, taze fasulye ayıklama, yıkama, doğra işleminden sonra şoklanarak dondurucuya kaldırılır.
Taze fasulye nasıl şoklanır sorusuna yanıtım şudur. Fasulye ayıklanır, yıkanır ve doğranır. Tencerede su kaynatılır; içerisine fasulyeler ilave edilir, üç dakika tutulduktan sonra çıkarılır ve musluk altında soğutulur. Soğutulmuş ve süzülmüş taze fasulye buzdolabı poşetine konur ve üzeri etiketlendikten sonra dondurucuda saklanır.
seramutfak©