bayat ekmek



Mutfaklarda bayatlamış ekmek değerlendirilirse, çoğu yemek yapımında ana malzeme olarak kullanılır. Bayat ekmek çorbadan köfteye, mezeden tatlı yapımına kadar çeşitli yemek yapımında kullanılır. Bu yazımda, bayat ekmeğin kullanım yerlerinden söz etmeyeceğim. Asıl üzerinde durmak istediğim konu, bazı durumlarda köfte yapmak gerektiğinde el altında bayat ekmeğin bulunmayışı sıkıntı yaratır. Köfte yapımında bayat ekmek haricinde galeta unu ve köfte harcı kullanılabilir.
Ama, bazı köftelerin yoğurulmasında mutlaka bayat ekmek kullanılması gerekir. İşte böylesi durumlarla karşılaştığımızda sorun yaşamamak için, önlemimizi zamanında alamamızda yarar vardır. Yapılması gereken; bayat ekmek içlerini elle ovalayarak parçalamak ve ihtiyaç ölçüsünde buzdolabı poşetlerine koyarak dondurucuda saklamaktır. Bayat ekmeklerimi ben böyle saklıyorum.
seramutfak©