23 Mayıs 2013

on Leave a Comment

tavuk göğsü nasıl yapılır


Tavuk göğsü, tavuk etinin yeterli seviyede yağı olmayan tatsız, tuzsuz etidir. Tek başına haşlandığı vakit "üzerinde deriside yoksa" sadece diyet yemeği olarak tüketilir. Tavuk göğsü ile tava, şiş, ızgara yapılabildiği gibi; çeşitli yemeklerin yapımında katkı malzeme olarak kullanılır. Örneğin; tavuklu pilav, tavuk suyuna çorba, farklı sebzelerle yapılan tavuklu tencere ve fırın yemeklerini sayabiliriz. Ayrıca, bilinen tavuk göğsü tatlısı dilere destandır. Tavuk göğsü eti ile yapılan tava, şiş, ve ızgarasının iştahla yenilebilr hale getirilmesinin tek yolu, tavuk göğsünü terbiye etmekten geçer.

Tavuk göğsü eti nasıl terbiye edilir. Tavuk göğsü eti yoğurt ile terbiye edilsede en güzeli, süt kullanarak terbiye etmektir. Terbiyesinde bitkisel yağ kullanmak lezzetini katlayacaktır. Tavuk göğsü terbiyesi için; süt, domates salçası, ayçiçek yağı, soğan ve sarımsak suyu, karabiber, kırmızı toz biber veya pul biberden birisi ve tuz terbiyede kullanılacak ana malzemelerdir. Bu saydığım malzemeler dışında diğer bahart çeşitlerini kullanabilirsiniz. Terbiyenizde çok baharat kullanmanızın hiç faydası yoktur. Zararı ise, etinizi kızartırken fazla baharat yanacağı için, etinizin tadını bozar. Bu nedenle, kullanacağınız diğer baharatları etinizi yerken üzerine ekin.
seramutfak©

0 yorum:

Yorum Gönder