kuru fasulye ve nohutun gazı nasıl alınır



Kuru fasulye veya nohut fark etmez, her iki bakliyat çeşitinin pişirmezden önce gazının alınması gerekir. Kuru fasulye veya nohut yemeğini normal tencerede yapmamız için; mutlaka nohutu ve fasulyeyi en az 8 saat süre ile ıslatmamız gerekir. Ardından ıslatılan bakliyatın suyu süzülür ve yeni su ile yarı pişmiş halde haşlanır. Zaten nohut ve fasulyenin ıslatılması, ardındana yarı pişmiş haşlanması yemeğin çabucak pişmesini sağlamak içindir. Fasulye veya nohutu yarı pişmiş haşlarken resimde görüldüğü gibi tencerenin üzerinde köpük birikir.
İşte bu köpüğün tamamını haşlama suyu üzerinden toplayıp atmamız gerekir. İşte bu köpük atılmaz ise, yapıp ve yediğimiz fasulye ve nohut yemeğimiz bağırsaklarımızda gaz yapar. Elebette bu gaz her insanda aynı etkiyi göstermez, sözlerim diğer insanlara.
seramutfak©