fırında tahin helvası nasıl yapılır


Fırında tahin helvası nasıl yapılır? Fırında sıcak tahin helvası, büyük olasılıkla balık restoranlarının icat etiği bir tatlı çeşitidir. Halk tarafından genel kabul görmüş olmasından dolayı, sofralarımızda balıktan sonra yerini alır. Yapmı gayet kolay, yemesi bir o kadar lezzetli. Ne var ki, diğer klasik yemek çeşitleri gibi oturmuş bir tarifi yoktur. Fırında tahin helvasını her kişi, kendi damak zevkine göre yapar. Malzeme kullanımında standart bir ölçü yakalanamadığından, bir ölçü tahine şu kadar limon suyu veya diğer katkı malzemesi gerekir denemiyor.

Tahin helvası ağır bir tatlı çeşitidir ve fazla yenirse insanı bayar. İşte bu nedenle tahin helvasını herkes yiyebilsin diye, insanoğlu fırını kullanmış. Elbette, helva kızarsın diye doğrudan fırına konulmaz. Ya ne yapılır derseniz, hemen söyleyeyim. Bazı katkı malzemeleri kullanılarak helvanın ağır tadı hafifletilir. Bu malzemeler arasında limon suyu ve yoğurt başı çeker. Bu iki malzemeden biri, helva içerisine ilave edildiğinde helvayı keser. Yani, helvanın ağır bayan tadını hafifletir. Limon suyu ile yoğurt birlikte kullanılmaz.

Fırında tahin helvası yaparken süt, ya da su kullanılır. Bu iki malzeme birlikte kullanılabilir olsa da, tekini kullanmak yerinde olur. Süt ya da su, helva içerisine katılarak kıvamı ayarlanır. Ardından limon suyu veya yoğurt katılarak helva ısı ile birlikte mayalanmış olur. Tıpkı yoğurt veya peynir yapmak gibi bir şey. Fırında helva yapmak için fırına dayanıklı kap kulanılır. Fırın ısısı ise, 180°C - 200°C arasındadır. 200 gr. tahin helvası, 3 kaşık süt, 1 kaşık yoğurt ile yapılan fırında sıcak tahin helvası gayet leziz olur, deneyin.
seramutfak©


Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

pilava ne kadar yağ konur

yanık sütten ne yapılır

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir