ayva tatlısı yaparken ayva nasıl renklendirilir


Ayva tatlısı yaparken ayva nasıl renklendirilir? Ayva tatlısı yaparken en büyük sorun, ayvaların nasıl renklendirileceğidir. Gıda boyasımı kullansam, ya da hepimizin bildiği çekirdeklemi reklendirsem diye ikilemde kalırız. Hiçbir gıda boyası, ayvanın kendine has o güzelim doğal rengini vermez. Gıda boyası ile renklendirilmiş ayva tatlısı görünümü gözlere çok soğuk görünür. Üsteki gördüğünüz fotoğraf, ayvanın kendi çekirdekleri ile renklendirilmiş görüntüsüdür. Elbette, ayva çekirdeklerini kendi haline bırakarak bu rengi veremezsiniz.


Ayva çekirdekleri nasıl kullanılır: Ayvalar soyulup çekirdek yuvaları çıkarıldıktan sonra, çekirdekleri bir araya toplanır. Bir tencere içerisine soyulmuş ayvalar ve çekirdekleri konur. Üzerine soğuk su ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılır. Ayvalar su içerisinde 3-4 saat bekletilir. Ardından ayvalar çekirdekleri ile birlikte tatlı yapılacak tencereye alınır. Ayva tatlısını ister ocak üzerinde, ya da fırında yapın, ayvalarınız bu yöntemle çok güzel renk alacaktır. Bu işi bilen birinin aklına ve söylediklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

pilava ne kadar yağ konur

yanık sütten ne yapılır

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir