sumak nasıl kullanılır

22 Şubat 2012


Sumak mutfaklarımızda çeşitli yemek, çorba, salata, kebap ve dolma içlerinde baharat olarak kullanılır. Sumak, sumak bitkisinin taneli tohumudur. Sumak taneleri öğütülerek toz haline getirilir ve yemeklerde doğrudan kullanılır. Ya da, taneler ezilir, su içerisinde bekletilir ve süzülerek suyu yemeklerde kullanılır. Yemeklerde sumak kullanımının amacı, tadının ekşi oluşundan dolayı yemeği tatlandırmak için kullanılır.

Sumak hangi yemeklerde kullanılır
Ispanak çorbası, pirtike çorbası, pırasa çorbası, maş fasulyesi çorbası, ekşili köfte çorbası, pirinç çorbası, yüksük çorbası, ekşili Maraş çorbası, ekşili patlıcan çorbası, börek çorbası, prenses çorbası, soğan salatası, antep salatası, akdeniz salatası, ekşili semizotu salatası, bulgurlu yeşil mercimek salatası, humus salatası, nohut piyazı, meftune, pırasa yemeği, kapuska, Maraş ekşiliya sulusu, kuru biber dolması, kuru patlıcan dolması, lahana dolması, çoban böreği ve ekşilik gerektiren bütün yemeklerde sumak kullanılır.



1 yorum:

çok severim ve mutfağımda vazgeçilmezimdir,kendim eşimin memleketine gidince topluyor ve hazırlıyoruz.

Yorum Gönder