tortilla ekmeği nedir, nasıl kullanılır?


Tortilla ekmeği nedir, nasıl kullanılır? Tortilla, Meksika mutfağının geleneksel ekmeğidir. Buğday unu, mısır unu ile yapılan, çeşitli çaplarda üretilen, bizim yufka bazlamaya veya lavaşa benzer ekmek çeşitidir. Mısır unlu, buğday unlu, tahıllı (keten tohumlu), tam buğday unlu, ıspanaklı, domatesli yapılan tortilla çeşitleridir. Tortilla ekmeğini marketlerde bulmak mümkün, çeşitli boyutlarda ve sayıda ambalajlı olarak satılmaktadır.

Yapmanız gereken, tortilla ekmeğini kullanmazdan önce mikrodalga fırında ya da teflon tava içerisinde ısıtmanızdır. İsterseniz bu ekmekle çeşitli malzemeler kullanarak dürüm yapın, doğrudan yemeklerin yanında kullanın veya çeşitli iç kullanarak pratik olarak tavada gözleme yapın. Çeşitli alternatiflerle tortilla'yı kullanmak hayal gücünüzle sınırlı, ne yaparsanız yapın. Seçim sizin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

pilava ne kadar yağ konur

yanık sütten ne yapılır

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir