tavuk yemekleri



Beyaz et dediğimiz tavuk ile yapılan yemekler iki bölümde incelenebilir. Tavuk ve piliç olarak tavuk yemeklerini ayırmış olsakta, her ikisinden aynı yemekler yapılır. Bir tavuğun üzerinde taşlık ve ciğeri dahil olmak üzere 20'yi aşkın et çeşiti mevcuttur. Bu çeşitler ayrı ayrı kullanılarak onlaraca çeşit yemeğe malzeme olur. Bu nedenle, tavuk etinden yüzlerce çeşit yemek yapılır. Tavuk ile tencere yemekleri, fırın yemekleri yapılır. Tavuk veya piliç farketmez her ikisi de bütün olarak haşlanır ve kızartılır. Tavuk eti kullanılarak çorbalar, sulu yemekler, börekler, pilavlar ve ızgaralar yapılır. Ayrıca tavuk etinin her bir bölümünden yapılan kendine özel yemek çeşiti vardır. Tavuk göğsü kullanılarak sütlü tatlılardan tavuk göğsü yapılır. Bu linkten beyaz et çeşitlerini görebilirsiniz.

Tavuk but ve göğsü terbiye edilerek şişi, ızgarası ve tavası yapılır. Tavuk but, incik, göğsü kullanılarak sebzeli yemekleri yapılır. Tavuk kanadının ızgarası ve tavası yapılır. Tavuk cigeri ve taşlığı kullanılarak ayrı ayrı kavurması ve sotesi yapılır. Tavuk yemeklerinden sebzeli baget yemeği, mantarlı tavuk göğsü, sebzeli tavuk budu, tavuk göğsü tavası ve ızgarası, tavuklu patlıcan yemeği, tavuk tandır, tavuk haşlama, tavuk yahni, tavuk büryan, tavuk sarma, tavuk döner, tavuk dolma, çerkez tavuğu, tavuk pane, tavuk şinitzel, tavuklu tantuni, tavuk çoban kavurma, tavuk sote, tavuk kapama, tavuk güveci, tavuklu pilav, ıspanaklı tavuk böreği, mantarlı tavuk böreği ve daha onlarcasını sayabiliriz.