barbunya fasulyesi yemek çeşitleri


Barbunya fasulyesinin içi çıkarılarak, içlerin taze veya kurutulmuş olarak yemeği yapılır. Kuru barbunya fasulyesinin yemeğini yapmak için, barbunya fasulyesi bir gece boyu bol su içerisinde ıslatılır. Ardından 30 dakika haşlandıktan sonra yemeği yapılır. Taze iç barbunya fasulyesinin yemeğini yapmak için ıslatılmaz, sadece haşlanır. Taze barbunya 25 dakika süre ile haşlandıktan sonra yemeği yapılır. Kuru veya taze barbunya fasulyesinin haşlama suyu yemekte kullanılmaz.

Barbunya fasulyesi ile yapılan yemek çeşitleri; zeytinyağlı barbunya fasulyesi, etli barbunya fasulyesi, sucuklu barbunya fasulyesi, pastırmalı barbunya fasulyesi, güveçte barbunya fasulyesi, pirinçli barbunya fasulyesi, baharlı barbunya fasulyesi, barbunya fasulyesi salatası, arpacık soğanlı barbunya fasulyesi, barbunya fasulyesi piyazı, barbunya fasulyesi pilakisi, barbunya fasulyesi ezmesi, barbunya fasulyesi çorbası, barbunya fasulyesi musakkası, barbunya fasulyesi kavurması, barbunya fasulyesi omleti ve barbunya fasulyeli muffini sayabiliriz.