yoğurtlu yumurtalı fasulye kavurması yaparken


Taze fasulye yemekleri arasında kavrulmuş fasulyenin tadına doyum olmaz. Özellikle tereyağı, yumurta kullanılarak kavrulan fasulyenin üzerine bir de sarımsaklı yoğurt ilave edilirse, tadını iki kez katlar. Her çeşit yemeğin hazırlanmasında, yemeğin kendine özel bir takım incelikleri vardır. Yemek göze ve damağa hitap etmeli derler. Bunun için, yemek hazırlarken ayrıntıları ihmal etmemeli derim. Fasulye kavurması hazırlanması gayet basit bir yemek.

Taze fasulye haşlandıktan sonra yağ içerisinde yumurtalı, soğanlı, sade veya çeşitli katkı malzemeleri ve tatlandırıcılar kullanılarak kavrulur. Fasulye pişmiş olduğundan, yağ içerisinde döndürülürken şeklini kaybetmemesi için, itina gösterilmesi gerekir. Macun halindeki yemeği kimse sevmez. Yemekte kullanacağınız yağı ikiye bölerek, yarısı ile önce fasulyeyi kavurup bir yere toplamanız ve ardından kalan yağ ile yumurtayı pişirdikten sonra her ikisini karıştırmanız sayesinde kavurmanız mükemmel olacaktır.