cacık yaparken salatalığı rendeleyin


Cacık yaparken salatalığı rendeleyin: Cacık salatalık, sarımsak ve yoğurt üçlüsü, su ve tuz kullanılarak yapılır. Bunun dışında sonradan ilave edilen, taze nane, kuru nane, dereotu, zeytinyağı gibi katkı malzemeleri kişinin damak zevkine kalmış. Yemek yapmasını bilen kişilere cacık nasıl yapılırsa güzel olur diye sorulduğunda verilen cevapların çoğu, salatalık çok küçük küp küp doğranırsa güzel olur der.

Aynı görüşü paylaşan biri olarak, verilen cevapları onaylarım. Salatalık cacık için rendelenir ya da çok küçük küp küp doğranır. Nedendir bilinmez, insan dili rendelenmiş salatalığı pek sevmez. Salatlık dil üzerinde döndürülürken ağaç rendesi hissini verir, çünkü kabadır. Küp küp doğranmış salatalık dil üzerinde yağ gibi kayar. Salatalığı rendelemek kolay, küçük küp doğramak ise uğraşı gerektirir.

Salatalık cacığı yaparken rendelediğiniz hıyarı kesme tahtası üzerinde bıçak ile güzelce kıyarsanız, dil ve damağınız bayram edecektir. İsterseniz bir de böylesini deneyip farkı hissedin derim. Olur ya, kullanacağınız yoğurt hafif ekşi ise, yapmanız gereken cacıkta kullanacağınız su yerine süt kullanın ve ekşi yoğurtun vereceği rahatsızlığı bertaraf etmiş olursunuz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

pilava ne kadar yağ konur

yanık sütten ne yapılır

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir