Soyulmuş Soğan Nasıl Saklanır


Mutfakta yemek hazırlarken çoğu zaman kullandığımız malzemeler artar. Artan malzemeleri özelliklerine göre, gelecek bir zamanda kullanmak için dolaba kaldırırız. Bu malzemeler doğranmış olabilir veya hiç işlem görmemiş olabilir. Bütünlüğü bozulmamış malzemeleri saklamak fazlaca sorun yaratmaz. Ama soyulmuş, doğranmış malzemeleri saklamak bir beceri işi olsa gerek. Örneğin; elimizde arta kalmış, soyulmuş ya da doğranmış durumda bulunan soğanı saklamak bunlardan biri olabilir. Böylesi bir durumda ne yapmamız gerekir dersiniz?

Elbette çöp kutusuna atacak değiliz. Yapmamız gereken, işlem görmüş soğanı ya da soğanları, streç'e sarıp dolaba kaldırmalıyız. Soğanlarımız bu hali ile diğer yemek hazırlığımız vakite kadar dolap içerisinde korunacaktır. Soğanların bütün olaması gerekmez, doğranmış soğanlar da bir kase içerisine alınarak üzeri streçlenip dolap içerisinde saklanabilir. Bu yöntemle çoğu yemekler veya mutfak malzemeleri büyük bir güvenle korunabilir. Yeterki mutfağınızda streç bulunsun, ne kadar kolay değil mi?