Dereotu Nasıl Saklanır


Çoğu yemek, salata, cacık ve hamur işlerinde kullandığımız dereotu uzun süre tazeliğini koruyamaz. Uzun süre korunması için en uygun yöntem derindondurucuda dondurmak, ya da kurutarak saklamaktır. Dereotunu kısa süreli saklamak için buzdolabı en uygun ortamdır. Dereotu gazete kağıdına sarılarak dolap içerisinde bir süre saklanabilir. Fakat, karanlık ortamda sararması kaçınılmazdır. Dondurucuda sakalamayı düşündüğümüz dereotu öncelikle ayıklanır, yıkanır ve sebze kurutma aletinde suyu alınır. Veya uygun bir yüzeye yayılır, nemi uçuncaya kadar beklenir.

Bu şekilde hazırlanan dereotu ihtiyaç ölçüsünde porsiyonlara ayrılır ve streçe sarılarak, ya da buzdolabı torbaları içerisinde dondurucuda saklanır. Ayrıca, dereotu gölgede kurutularakta saklanabilir. Kurutulmuş dereotunun uzun süre saklanması için, tuz ile karıştırılması gerekir. Tuz sayesinde dereotu böceklenmeden korunmuş olur. Dereotu ilgili verdiğim bu bilgiler tamamen kendi deneyimlerimdir. Tavsiye ederim, ne güzel değil mi?