27 Nisan 2011

on 2 comments

Keş Peyniri Nedir Nasıl Kullanılır


Keş, resimde görünen peynir çeşitinin adıdır. Yağsız süt, ya da yoğurt kullanılarak bol tuz katkılı yapılır ve kurutulur. Keş peyniri taş gibi serttir. Keş peyniri yapmak gayet kolay. İhtiyacınız ölçüsündeki yoğurtu bolca tuzlayıp karıştırdıktan sonra, bez bir torba içerisine koyun ve bir yere asarak suyunun süzülmesini bekleyin. Ve ardından süzülmüş bu süzme yoğurtu, elle veya bir kap içerisinde şekillendirin. Ardından, peynirinizi açık havada güneş altında takır takır kurutun. Kuruyan peynirinizi rendeleyerek erişte pilavlarınızda, makarnalarınızda, pide içlerinizde ve salatalarınızda kullanabilirsiniz. Daha ne olsun, diyeyim afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Çok seviyorum keşli makarnayı. Ama buralarda bilmiyorlar ve tuhaflarına da gidiyor. Yapıp da yiyemiyorum artık.

    YanıtlaSil
  2. şeker avniNisan 17, 2012

    erişte üzerinde severim olsada yesek

    YanıtlaSil