Başınıza gelebilir, donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir? Bu yıl, derin dondurucuya taze fasulyeyi şoklamadan koymak istedim. Bahçeden, pazardan tedarik ettiğim; pişirip denediğim, sırık ve çalı fasulyelerini dondurucuya çiğ olarak koydum. Taze fasulyeleri sadece ayıkladım ve uygun irilikte doğradım. Dondurucuya koyduğum fasulyeler, daha ayını henüz doldurmuşken; bir paket sırık fasulyesini çıkarıp pişirdim. Pişirdikten sonra, sıcak sıcak bir tabak yedim. Fasulyenin tadında kokusunda bir değişiklik gözlemedim. Fasulye soğuduktan sonra olanlar oldu. Yemekte bir koku, yiyebilene aşk olsun. Kimi balık kokusu alıyor, kimi taze biçilmiş çimen kokusu alıyor. Her kafadan bir ses.. Sonuç olarak, dondurucuya çiğden koyduğum fasulyeler sorun oldu.