Termos nedir, nasıl kullanılır?

Termos nedir, nasıl kullanılır? Termos, sıcak-soğuk içecekleri ve yemekleri saklama kabıdır. Piyasada satılan, sıvıları saklamaya yarayan termoslar, cam ve çelik olarak iki malzemeden üretilmiştir. Bunun yanında diğer termos çeşitleri ise; plastik termoslar, oto termosu, piknik termosu, kutu içecek termosu, buzluk termosu, yemek termosu ve kupa termostur. Termos'un içecekleri saklama haznesi camdan yapılmışsa cam termos, paslanmaz çelik malzemeden yapılmışsa çelik termos diye adlandırılır.

Çayı seven biri olarak termosu çok kullanırım. Demlediğim çayı termosa koyar, balkon da keyif çatarım. Bu alışkanlığım nedeni ile termoslara özel bir ilgim var. İlginç bulduğum termosu, satış vitrinlerinde gördüğümde alırım. Bu bakımdan, özellikle sıvı saklayıcı termoslar hakkında epeyce bilgi edindim. Sıvı saklamak için en ideal termos, bana göre cam hazneli termoslardır. Eğer, içerisine buzlu içecek koymaz ve de termosu sallamaz, ya da düşürmezseniz uzun süre kullanabilirsiniz. Çelik hazneli termosların cam hazneli termoslara göre, daha güvenli olduğunu söyleyebilirim.

Her güzelin bir kusuru olduğunu var sayarsak; çelik termosları sadece sıcak içecek için kullanırsanız, her yıl termosunuzu değiştirmek zorunda kalırsınız. Çünkü, çelik termosun saklama haznesi kaynak yerinden uzun süre kullanım sonucu çatlıyor ve işlevini kaybediyor. Termosunuzla mutlu piknik, balkon sefaları dileğimle.
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

pilava ne kadar yağ konur

yanık sütten ne yapılır