Bezelye neden ve nasıl haşlanır?

Bezelye neden ve nasıl haşlanır? Taze iç bezelye üç nedenle haşlanır. İlki, bezelye yemeklerin yanında garnitür olarak kullanılacaksa haşlanır. İkincisi, kimi yemekleri hazırlarken katkı malzeme olarak kullanılacaksa haşlanır. Üçüncüsü ise, derin dondurucu da saklamak için haşlanır.

Bezelye yemeklerin yanında garni olarak kullanılacaksa, az tuzlu su içerisinde yumuşayıncaya kadar ağır ateşte haşlanır ve soğuk su ile soğutulur. Hazırlanan yemeklere katkı malzeme olarak kullanılacaksa, iç bezelyenin tazeliği göz önüne alınarak yine az tuzlu su içerisinde 15-20 dakika arasında ağır ateşte haşlanır ve soğuk su ile soğutulur. Yani, iç bezelye yarı pişmiş olarak haşlanır.

İç bezelye derin dondurucu da 'difriz' de saklamak için kullanılacaksa, saklanması için iç bezelyeler şok haşlanır. Şok haşlama şöyle yapılır; bir tencerede su kaynatılır ve bu kaynayan su içerisine bezelyeler katılır. Bezelyeler bu su içerisinde 2 dakika tutulur ve çıkartılır. Musluk suyu altında soğutulur. Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

pilava ne kadar yağ konur

yanık sütten ne yapılır