salamura peynir nasıl yapılır

Salamura peynir nasıl yapılır? Taze peyniri daha çok severim. Bu nedenle, rastladığım peynircilerin pazarladığı peynirlere dikkatlice bakarım. Gözüme kestirdiğim bir peynir çeşitinin tadına bakarım ve hoşuma gitmişse alırım. Bu şekilde yapılan alışverişlerde ölçü, birazcık fazla olur. Alınan peynir kısa sürede tüketilemediği ve uzun süre saklanamadığı için kendim salamurasını yaprım. Bu yöntemle de peyniri israf etmemiş olurum.

Salamura yapmak oldukça kolay. Öncelikle peynir ölçümüze uygun pet ya da cam kavanoz tedrik etmemiz gerekir. Ve daha sonra da peyniri uygun büyüklükte bölüp, kavanoz içerisine yerleştirmeliyiz. Sonra yapmamız gereken, bir su bardağına doldurduğumuz suyu peynirlerin üzerine dökmek ve kaç bardak su döktüğümüzü saymak işimizi oldukça kolaylaştırır. Peynirlerin üzerini kapatacak miktarda su salamura hazırlamamız için yeterlidir.

Daha sonra bir kap içerisine kavanozdaki suyu boşaltıp üzerine 1 Ölçek salamura tuzu için gerken, 8 ölçek su hesabı ile salamurayı hazırlamaktır. Resimde görünen peynir salamurası için 8 bardak su ve 1 bardak salamura tuzu kullandım. Tuz'u su içerisinde bir güzel erittim ve peynirlerin üzerine döktüm. Salamura yoğunluğunu ölçecek aletim olmadığından, bir yumurtayı yıkadım ve salamuranın içerisine bıraktım.

Sonuçtan zaten emindim, yumurtanın yüzdüğünü görmem kendimi hiç şaşırtmadı. Bu koruma yöntemimle peynirlerim şimdi güvende, kuzu kuzu yenilecek günlerini beklemekteler. Salamura peynirin nasıl tüketileceğini de yazmama gerek yok sanırım. Deneyimimden yararlanmanız dileğimle.
serasera©

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

yanık sütten ne yapılır

pilava ne kadar yağ konur