Kültür mantarını neden haşlarız?



Bildiğiniz gibi kültür mantarı, çoğu yemeklerin hazırlanmasında katkı malzeme olarak kullanılır. Ayrıca yemeklerde garnitür olarak kullanıldığını da söyleyebiliriz. Mantarlar çabuk tüketilmez ise, hemen bozulurlar.

Bir de, kırmızı et yemekleri hazırlarken mantarlar renk değişimine uğrarlar. Meydana gelen bu görüntüyü çoğu insan hoş karşılamaz. O nedenle et yemeklerinde mantar kullanılacaksa , en son haşlanmış mantar yemeğe ilave edilir.

Veya elimin altında her daim mantarım bulunsun diyenler, mantarı haşlar ve saklar. Mantarlar bütün olarak veya dilimlenerek, haşlanır ve saklanır. Haşlanmış mantarlar eğer kullanılarak saklanacaksa, en fazla 1 Ay boyunca özelliğini kaybetmeden saklanabilir. Dikkat etmemiz gereken; ihtiyaç duyulduğunda kavanoz içerisinden mantarları çok temiz bir kaşıkla almalıyız. Daha fazla bilgi'ye burdan ulaşabilirsiniz.
serasera©