Kokoreç Mangal ve Kokoreç Sac Kavurma


Kokoreç Mangal ve Kokoreç Sac Kavurma: Kokoreç Nedir? Koyun veya dana ince bağırsaklarının özel yöntemlerle şişe sarılmasından sonra, hafif pişirilip piyasya sunulan bir sakatat çeşitidir. Kokoreç üretimi, imalathanede karmaşık bir iş akışına sahiptir. Bağırsakların sarılması, fırınlanması ve hijyen için şok dondurulması tamamen profesyonelce yapılan endüstriyel bir iştir. Kokoreç imalatı konumuz dışındadır.

Kokoreç şişe sarılı olarak kor ateşte, halka kesilmiş olarak mangal üzerinde, ya da kuşbaşı doğranmış olarak sac üzerinde pişirilir. Hangi yöntemle pişirilirse pişirilsin sevenleri tarafından lezzetinin tarifini dinlemeye değer. Kendim de çok severim ve hatta internete çoğu bloglarda yayınlanan (Kokoreç Sac Kavurma) şahsıma ait bir tariftir. Tarifimin yayınlanıyor olmasını görmekten de büyük keyif alırım.

Mutfak koşullarında yapılan Kokoreç Sac Kavurma ekmek arası olarak tadılması gereken bir lezzet, şiddetle tavsiye ederim. 400 gram kokoreç üç kişiyi yeter. Afiyet olsun.
serasera©

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

pilava ne kadar yağ konur

yanık sütten ne yapılır

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir